webpro media

Alles dat goed is aan het web en media

Het nut van nette kleding op het werk

Het is nu alom bekend. Een outfit die op basis van bedachtzaamheid is opgebouwd blijft niet onopgemerkt. Het zorgt ervoor dat je collega’s op een positieve manier over je outfit zullen praten. Daarnaast is het ook zo dat een nette outfit essentieel is om een professionele uitstraling weer te geven. Een klein onderzoek onder Britse ambtenaren heeft aangetoond dat zij de factoren “netjes kleden” en goed “goed beoordeeld worden” met elkaar koppelden. Het gevolg was dat er op de werkplekken een traditioneel beeld ontstond van pakken met een wit, blauw, of grijs overhemd die veelvuldig voorkomen.  

 

De mondigheid van Britten

Het onderzoek heeft verder ook uitgewezen dat 44 procent van de ondervraagde respondenten bevestigde dat zij sneller geneigd zijn om een oordeel te vellen over collega’s die niet netjes gekleed zijn. Voor wat betreft het niet netjes kleden kun je denken aan aspecten zoals een te korte rok bij vrouwen, of heren broeken met gaten. Daarnaast werd een t-shirt met veel merken erop ook gecategoriseerd als een niet nette outfit. Op basis van de resultaten kan er aangenomen worden dat het in Engeland gebruikelijk is dat je in de nek wordt aangekeken indien je je niet netjes kleedt. Nette profuomo overhemden wordt dus heel erg gewaardeerd. 

Traditie getrouw

Om te onderstrepen hoeveel waarde de Britten hechten aan de manier van kleden, is er een overzicht van best geklede zakenmannen opgesteld. Deze zijn onder andere Alan Sugar, Richard Branson, ontwerper Kelly Hoppen en Peter Jones, de grote man achter het programma Dragon’s Den. Zo een lijst geeft de indruk dat de Britten tradities in stand houden. Dit komt meer naar voren in het gegeven dat meer dan de helft van de Britse medewerkers die verbonden zijn bij de overheid een traditioneel pak kopen. Slechts 10 procent van de medewerkers dragen uitsluitend wat zij leuk vinden en hechten niet zoveel waarde aan tradities. 

Netjes gekleed gaan

Het onderzoek laat wel zien dat een net pak essentieel is om een goede indruk te maken op het werk. Wil jij graag een zakelijke uitstraling hebben op het werk? Dan kun je het best gebruik maken van een net pak. Zo een pak kun je opbouwen door een net overhemd en een passende pantalon aan te doen. Op die manier maak je niet alleen indruk op je collega’s, maar ook op je leidinggevende. Verder zul je je ook lekker voelen als je met een net pak op het werk aankomt en dat is iets wat wij maar al te graag willen.

Verder Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webpro media

Thema door Anders Norén