webpro media

Alles dat goed is aan het web en media

Versnel je leven met een SSD kaart

Hét grote voordeel van leven in (inmiddels alweer) 2019: alles binnen handbereik hebben. Wat bedoel je hiermee, vraag je je misschien af. Met de uitvinding van het internet, supersnelle computers en dan uiteindelijk een van de grootste innovaties van de moderne tijd: de smartphone, is ons bereik van informatie en entertainment gigantisch vergroot. Vooral de smartphone werkt hieraan mee. Met een smartphone heb je namelijk alles letterlijk binnen handbereik; met een paar swipes weet je hoelang Donald Trump al president is of hoe clownsvissen een partner uitkiezen, om maar wat te noemen. Hoe zonde is het dan als je niet alles uit je telefoongebruik kan halen, omdat je device niet genoeg geheugen heeft? Hier is een simpele oplossing voor: een SSD kaart!

Wat moet ik weten?

SSD (Solid State Drive) kaarten zijn origineel ontwikkelt voor desk- en laptops. Ze werken als een harde schijf die tegelijkertijd de snelheden van bijna alle computerprocessen vergroten. Voor de smartphone werken ze nagenoeg hetzelfde. Dit is het grootste verschil tussen een SSD en een SD: een SD is vooral geschikt voor het enkel vergroten van de opslag, terwijl een SSD ook nog (meestal) processen versneld en het telefoongebruik dus verbetert.

Alles heeft een prijs

Nu is er best een mogelijk prijsverschil tussen SSD kaarten. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen naar wat je wilt uitgeven, of het prijs-kwaliteit ratio van de kaart ook klopt en wat voor SSD je zoekt. Wil je er een voor je desktop, laptop of smartphone? Alle drie de kaarten zullen waarschijnlijk binnen verschillende prijsklassen vallen. Ook maakt het een verschil hoeveel opslag je wilt en of je tevreden bent met de “goedkope” optie (die vaak alsnog niet goedkoop zijn) of dat je graag een duurder product hebt, voor meer zekerheid.

Een SSD kaart is een flinke investering, maar het is haast gegarandeerd om je apparaat gebruik en je leven te versnellen en verbeteren. Zo heb je nog sneller nog meer informatie tot je beschikking en kan je ook veel meer opslaan dan daarvoor. Klinkt als een investering die het waard is, vind je ook niet?

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webpro media

Thema door Anders Norén