webpro media

Alles dat goed is aan het web en media

Echt nooit meer vakkenvullen voor mij

In Nederland heeft bij iedereen wel in zijn tienerjaren in een supermarkt gewerkt. Het vakkenvullen is niet het meest uitdagende werk, maar voor veel jongeren is het simpelweg een means to an end. Zelf behoor ik ook tot het overgrote aantal tieners in Nederland die regelmatig te zien in was de kleuren van de lokale supermarkt. Heel erg spannend vond ik het niet, maar om een zakcentje te verdienen was het prima. Dat veranderde echter compleet toen ik actiever werd op social media en het web steeds meer ging zien als een platform vol mogelijkheden. Geen vakkenvullen meer voor mij! Ik heb iets veel beters gevonden.

Op en neer het gangpad

Elk weekend zag er bij mij hetzelfde uit. Vrijdagavond had ik de vulploeg dienst tijdens koopavond en vervolgens moest ik zaterdagochtend alweer bijtijds in de supermarkt zijn om aan mijn shift te beginnen. Keer op keer trok ik weer de volgeladen rolcontainers met me mee de gangpaden in. Dat is niet altijd even handig, kan ik je vertellen. Probeer maar eens twee volle rolcontainers door een smal gangpad te krijgen waar 4 klanten met volle winkelwagens staan. Door de jaren heen ben ik wel erg handig geworden met die rolcontainers. Bovendien heb ik ook nog wel wat lol aan beleeft. Het was namelijk best leuk om de lege rolcontainers te gebruiken als veredelde racewagen.

Van spiegelen naar make-up spiegel

Om heel eerlijk te zijn maakte ik in de tijd dat ik als bijbaantje werkte bij een supermarkt ook niet echt gek veel mij. Op de meeste zaterdagavonden zat ik thuis tutorials te kijken hoe je allerlei verschillende looks kan creëren met make-up. Ik ging van ‘s ochtends de vakken in de supermarkt spiegelen naar ‘s avonds prutsen met mijn make-up voor de spiegel. Mijn ouders begrepen dat niet helemaal. Totdat ik op een gegeven moment aankondigde dat ik misschien zelf wel van die tutorials kon gaan filmen. Ik zei dag tegen de rolcontainers en winkelwagentjes en ik zei hallo tegen social media en influencer marketing.

Zelf advies geven aan anderen

Ineens was ik degene naar wie mensen keken. Ik was niet langer de kijker, ik was ineens de influencer geworden. Dat gebeurde natuurlijk niet vanzelf. Voordat ik echt een beetje veel views kreeg, heb ik nog een tijdje doorgewerkt bij de supermarkt. Ik heb zelfs een keertje een poging gedaan om te vloggen tijdens het slepen van volle rolcontainers. Zoals je verwacht was dat geen succes. Het filmen en de interactie met de kijkers was echter wel ontzettend gaaf. Dus ben jij sowieso al fan van het kijken naar tutorials? Ben je zelf inmiddels ook creatief geworden of kan jij zelf gave looks creëren? Probeer het dan gewoon! Wie weet zeg jij straks ook vaarwel tegen de rolcontainers, werkkleding en winkelwagentjes van jouw lokale supermarkt.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webpro media

Thema door Anders Norén