webpro media

Alles dat goed is aan het web en media

Jacquets voor de echte heren

Jacquets zijn een van de meest formele kledingstukken die vandaag de dag gedragen kan worden door heren. Een Jacquet bestaat uit een grijs gestreepte broek, zwarte jas en een effen grijs gilet. Jacquets mogen alleen overdag gedragen worden. Het is bijna verboden om zo een pak in het donker te dragen!

Speciale ceremoniële gebeurtenissen

Een Jacquet wordt vandaag de dag alleen nog gedragen bij trouwerijen, begrafenissen en bijvoorbeeld een beëdiging. Op dit soort gelegenheden moet men er natuurlijk goed uitzien. Dit toont respect naar degene waarvoor speciale ceremonie voor plaatsvindt. Een Jacquet werd vroeger ook door de rijke klasse overdag gedragen. Maar net als vandaag de dag mocht de jacquet niet in de avond gedragen worden. Dit was toen normaal voor de wat rijkere klasse. Maar de jacquet is vandaag de dag wel een stuk minder populair dan vroeger. Maar hoe kan je op een bruiloft een jacquet dragen? Je neemt dan bijvoorbeeld een smoking mee om ervoor te zorgen dat je voor of na het avondmaal je om kan kleden voor de avondactiviteiten. Voor de avondactiviteiten is een smoking vereist. Dit is namelijk ook een zeer formeel kledingstuk waar men vrijer is om in te bewegen.

Complete Jacquets

Jacquets bestaat normaal uit een driedelig kostuum. Een grijs gestreepte broek, de lange zwarte jas en het grijs gilet. Wanneer men dit draagt is de jacquet compleet. Maar er zijn ook complementaire kledingstukken en accessoires om de outfit helemaal af te maken. Kledingstukken zoals een grijze das, of zwarte of grijze handschoenen tegen de kou en een hoge hoed. Zo kan je de jacquet een eigen draai geven. De kledingkleuren moeten wel zwart en grijs zijn, want anders is het officieel gezien geen echt jacquet meer.

Jacquets en Koning Willem-Alexander

Koning Willem Alexander draagt tijdens speciale ceremonies zoals het ontvangen van ambassadeurs vaak ook een jacquet. Dit doet hij natuurlijk om er perfect uit te zien voor de gasten die hij ontvangt in ons land. Dit toont aan dat hij hun hoog heeft zitten en er op zijn beste uit moet zien. Daarom doet hij een jacquet aan, het ceremoniële kledingstuk.

Nu weet je waarom men een jacquet draagt en bij welke gelegenheid jij dit ook kan doen. Dit moet er voor zorgen dat je voorbereid bent op je volgende bruiloft of een andere ceremonie. Als je nog vragen hebt over wanneer je nog meer een jacquet kan dragen kun je me een bericht sturen via ons contactformulier.

Verder Bericht

Vorige Bericht

Laat een reactie achter

© 2024 webpro media

Thema door Anders Norén